Samfunnsansvar

 

Aclima er opptatt av å bevare miljøet for fremtidige generasjoner. Vi jobber aktivt for hele tiden å forbedre oss, holdbarhet og kvalitet går som en rød tråd gjennom alt vi gjør. Det handler om små ting i hverdagen som å kildesortere søppel, reise kollektivt når det er mulig, redusere papir på kontoret og handle økologisk mat og fairtrade kaffe/te. Alle våre ansatte har rettigheter som gjelder for EU/EØS - området og vi har fått utmerkelser for humanitært arbeide i nærområdet gjennom vår Estiske søsterfabrikk. Sikkerhet og arbeidsmiljø er viktig, alle ansatte skal føle seg godt ivaretatt på jobb - uansett hvilket land arbeidsplassen ligger i.

 

Når det gjelder de store investeringene, gjør vi en rekke tiltak for å sikre miljøet. Vi bruker FSC - papir på alle våre produktpakninger. Forest Stewardship Counsil (FSC) bidrar til et mer holdbart skogbruk og en mer miljøvennlig papirprosess. Våre produkter blir produsert i Nord-Europa, det fører til mindre utslipp under transport. Ved vår fabrikk i Estland jobber vi aktivt med materialoptimalisering ved å bruke alt stoff så effektivt som mulig. Vi gir bort stoffrester som blir til overs til et firma som lager boksesekker til boksing. De fargeriene vi benytter oss av har egne vannrenseverk og lukkede systemer for å minske utslipp av avfallsvann, i tillegg til at de jobber med ISO 14001 (miljøstyringssystem) og SA 8000 (Social Accountability). Aclima er også ISO 14001 sertifisert som bedrift. Vi er nøye på at samtlige av våre eksisterende og nye samarbeidspartnere skal arbeide aktivt med miljø og CSR (Corporate Social Responsibility/ Bedriftens Samfunnsansvar).

 

Vi sørger for å ha tett kontakt og oppfølging av alle samarbeidspartnere - hele veien fra ull til ferdig produkt. Hvert produkt har en kode som gjør at vi kan spore det gjennom hele prosessen. Aclima har ZQ sertifisering på at merinosau som leverer ull til Aclima blir behandlet bra og at våre produkter ikke inneholder noen skadelige stoffer for mennesker. Alle våre produkter holder Øko-Tex 100 standard, der hele utviklingsprosessen er sertifisert og giftfri. Vi jobber hardt for å minimere bruken av syntetiske stoffer, det er kun en liten andel i enkelte plagg for å sikre holdbarhet og elastisitet. Ull er dessuten en fornybar ressurs, man venter til ulla har vokst ut og klipper den på nytt. Den er også biologisk nedbrytbar siden ullfibrene er laget av proteiner som er snadder for insekter og mikrober.

 

Vi i Aclima kommer til å jobbe ytterligere med felles ansvar for miljø og menneske fremover!

 

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.