KRISTIN HARILA

DETTE HAR KRISTIN HARILA UNDER DRESSEN

Verdensrekordholderen har alltid sverget til ull for å holde seg varm og føle seg komfortabel når hun er ute, enten det har vært på fjellekspedisjoner eller hytteturer. Nå viser ambassadøren vår, Kristin Harila, hva hun har på seg under dressen. Bli inspirert til å kle deg som en eventyrer du også, og omfavn dine egne friluftseventyr.

Eventyreren fra Finnmark har med disiplin, ferdigheter og solid planlegging besteget verdens 14 høyeste fjelltopper på bare 92 dager med partneren Tenjen Lama Sherpa. Den imponerende prestasjonen var et faktum sommeren 2023 – og Harila holder dermed verdensrekorden i å bestige alle fjelltoppene som ruver høyere enn 8000 meter over havet.

 

 

“Jeg er så glad for å være Aclima-ambassadør! Jeg har vokst opp i de nordlige delene av Norge, og har lært hvor viktig det er å holde seg varm under ekstreme forhold. Aclima DoubleWool har vært mitt foretrukne valg i årevis!”

 

 

LAG PÅ LAG MED KRISTIN HARILA

Glem det ene tykke, klumpete plagget og velg heller flere tynne lag med ull. Hvorfor? Fordi luften mellom lagene fungerer som isolerende lommer som gir bedre isolasjon, og nettopp det er hemmeligheten bak varmen. Ullens fantastiske temperaturregulering er prikken over i'en – du blir verken for varm eller for kald. Slike ting kan en verdensrekordholder! Se hvordan Kristian Harila kler seg lagvis når hun skal holde seg varm.

 

 

WOOL UNDERWEAR

Innerst mot huden er ull perfekt, da det holder på varmen selv når du blir våt – og tørker raskt. I tillegg har ull en naturlig evne til å hemme bakterievekst, noe som reduserer risikoen for lukt og hindrer bakterier i å sette seg i plagget. Nyttige egenskaper på tur der man har mindre muligheter for klesskift og klesvask.

 

 

1ST WOOL LAYER

Direkte mot huden, over undertøyet, bør du velge et plagg som gir god varme, er behagelig og som sitter nært. Tilpass ullplaggene etter hvor aktiv du planlegger å være. For høy intensitet kan du fint velge tynnere ullbekledning enn du ville gjort ved lavere intensitet.

 

 

 

2ND WOOL LAYER

Dette laget har som mål å isolere og bevare varmen fra det innerste laget. Også her bør du justere tykkelsen på plagget i tråd med temperatur og aktivitetsnivå. Skal du på fjelltur, er det beste tipset å ha en ekstra ullgenser tilgjengelig i sekken klar til bruk hvis behovet skulle oppstå.

 

 

 

3RD WOOL LAYER

Ytterste lag med ull skal holde varmen fra de andre lagene inne. Husk at det også skal være luft mellom lagene for best mulig effekt.