Vår mest ansvarlige kolleksjon vokser, og vi lanserer nå et nytt produkt! 

ReBorn kolleksjonen er laget av resirkulert overskuddsmateriale fra vår egen fabrikk i Estland. Dette er små avkapp biter som blir til overs fra den øvrige produksjonen, som rives opp, spinnes og lages om til ny metervare. Vi er nøye på å sortere fargene på avkapp bitene for å slippe å farge den resirkulerte ullen på nytt. På denne måten sparer vi også energi, vann og bruk av kjemikalier.

ReBorn Terry er en komfortabel og myk frotté som er både slitesterk og anvendelig, med håndvarmer-lommer. Når kolleksjonen ble laget hadde vi et ønske om å ikke bruke lær eller plast, derfor er hempe til glidelås og logo på arm laget av fiskeskinn.

Resirkulert ull – født på ny
All ull som vi gjenbruker i ReBorn-materialene kommer fra avkapp i vår egen produksjon av ullundertøy. Det betyr at vi har like god kontroll på opprinnelsen til merinoullen i ReBorn, som vi har i vårt sortiment ellers.
Det betyr også at ullfibrene er svært myke og fine, og at stoffkvaliteten blir eksepsjonelt jevn, fin og myk – sammenlignet med mange andre resirkulerte ullstoffer.

Allikevel er det slik, at resirkuleringsprosessen i seg selv (som er mekanisk) alltid vil slite på ullfibrene så at en del av dem blir kortere. 
Da er det noen ting som vi er nødt å akseptere når det gjelder kvaliteten på ReBorn, fordi dette aldri kan sammenlignes helt med ren, ny ull:

•    100% resirkulert ull fungerer dessverre ikke, vi må tilsette noe syntetfiber for at garnet skal bli sterkt nok til å veve og strikke med.
•    Derfor har Aclima valgt GRS-sertifisert polyamid og polyester som forsterker garn og stoffer – og dermed også forlenger levetiden til plagget
•    Stoffene er veldig myke og fine, men siden det er en del kortere fiber så vil disse også stikke ut mere på overflaten av stoffet. 
•    Derfor kan det oppleves at plagget klør litt mer enn våre andre produkter
•    ReBorn Terry kan oppleves som at den nupper og loer litt mer enn andre plagg


Vask og stell av ReBorn
For å sørge for å best ta vare på ditt ReBorn-plagg vil vi som alltid med våre produkter anbefale å lufte plagget i størst mulig grad fremfor å vaske det.
Når det først er tid for en vask, tenk på følgende:
•    Vreng plagget ditt før vask, og vask kun sammen med andre ull- eller silkeplagg i lignende farger
•    Følg vaskeanvisningen og bruk kun vaskemiddel beregnet på ull/silke
•    For ReBorn Terry produkter med glidelås-puller i fiskeskinn, anbefaler vi at denne tas av før vask, da skinnet kan krympe noe

Hvis du opplever noe loing under første bruk, så prøv å fjern dette med en klesrull. Det kan også hjelpe å vaske plagget én gang.

Har du tilgang til en nuppefjerner så kan det være en god måte å fjerne uønskede nupper på. 
Vær alltid litt forsiktig når du kjører et slikt apparat over plagget, slik at du unngår å gå over små bretter i stoffet – da kan nemlig kniven gå for langt ned, å lage hull.
 

Til dame:

Til herre:

Vil du lære mer om hvordan vi gir liv til eget avkapp?

LES MER