LAYERING

 

Fordeler med å kle seg lag på lag:


Isolasjon: Lag på lag metoden gir isolasjon, fanger varmen nær kroppen din og hjelper deg å holde deg varm. Hvert lag med klær fungerer som en barriere, og bremser tapet av varme fra kroppen din.


Fuktighetsbehandling: Den lar deg holde deg tørr ved å transportere bort svette fra huden din til de ytre lagene av klær der den kan fordampe. Dette bidrar til å forhindre den kjølende effekten som kan oppstå når svette avkjøles på huden din.


Fleksibilitet: Å kle seg lagvis lar deg enkelt legge til eller fjerne klær etter behov. Blir du for varm kan du ganske enkelt fjerne et lag for å kjøle ned. Blir du for kald kan du legge på et lag for å varme opp.


Beskyttelse: Lagvis bekledning gir beskyttelse mot elementene. Det ytre laget av klær beskytter deg mot vind, regn og snø, mens de indre lagene holder deg varm og tørr.


Det er viktig å merke seg at lag på lag metoden fungerer best når du bruker fukttransporterende stoff innerst mot huden og isolerte, varme materialer for mellom- og ytterlag.
 

Aclima + Layering = Sant

 

Aclima har et tydelig system på hvordan kle seg lagvis på sine pakninger - Wool Layering System. Her skal det være enkelt for deg som forbruker å velge rett produkt – lag på lag. Her ser du de ulike pakningene basert på hvilket lag det er.

 

 

 

 

 

                                                                         

 

 

 

                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wool Underwear

Innerst mot huden er ull helt perfekt, det holder på varmen selv om du blir våt og det tørker fort. Ull har også en bakteriehemmende effekt som gjør at lukt og bakterier ikke setter seg så lett i tøyet. Det er spesielt kjekt når man er på tur, med mindre muligheter for å skifte tøy ofte og vaske klær der man er.

 

 

1st Wool Layer

Innerst mot huden utenpå undertøy bør man ha noe som varmer godt, er mykt og som sitter tett på. Ull transporterer bort fukt fra kroppen, isolerer godt og regulerer temperaturen. Velg ull etter hvor aktiv du skal være – skal intensiteten være høy kan en fint velge tynnere ullbekledning enn om intensiteten er lavere.

 

 

 

2nd Wool Layer

Det midterste laget skal isolere og holde på varmen fra det innerste laget. Her kan en også variere tykkelse etter hvor kaldt det er og hvor aktiv en skal være. Skal du gå i fjellet er et tips å ha en ekstra ullgenser liggende i sekken som kan tas frem om nødvendig.

 

 

 

3rd Wool Layer

Det ytterste laget bør beskytte mot vær og vind. Det bør ha et ytterstoff som er slitesterkt og skal holde på varmen fra de andre lagene inne. Husk at det også skal være luft mellom lagene for best mulig effekt.