Kle deg i ull til jakt-eventyret

 

Høstens store begivenhet er her, jaktsesongen er endelig i gang. Enten du skal sitte på post eller følge hundens nese etter fugl er riktig og behagelig bekledning alfa omega. Her finner du våre utvalgte ull-favoritter som passer perfekt til jakta.

 

WoolNet

WoolNet er Aclimas velkjente ullnetting som er genial for aktiviteter i variende temperatur. Den funker derfor like godt som innerste lag på kalde dager som alene på varmere dager. Nettingen er konstruert slik at den slipper ut overskuddsvarme fra kroppen din når du er varm, og på kalde dager vil luftlommene isolere og holde deg varm.

WoolShell

WoolShell-serien er godt egnet som isolerende mellomplagg og ytterplagg. De har en lav egenvekt og varmer godt. Yttersiden er i polyester som gir økt slitestyrke når du trasker gjennom lyngen, og innsiden er i merinoull for best mulig isolasjon og komfort. Materialet er også stille i bruk slik du kan trå ubemerka mot målet.

 

WarmWool

Jakta strekker seg fra sensommeren til vinteren så man er gjerne innom ulike temperaturer. WarmWool er laget i 100 % myk merinoull og er ullundertøy for deg som holder deg utendørs når gradestokken kryper under null. WarmWool stoffet er strikket, noe som gjør at det er elastisk og lunt, det er mykt og godt å ha innerst mot huden.

Hvorfor ull

Okei, men hvorfor er det så bra å bruke ull? Jakta ser kanskje litt annerledes ut hos forskjellige jegere. Noen tilbringer en uke på en jakthytte sammen med andre jegere og tilbringer dagene ute i skogen eller på fjellet. Noen reiser på dagsturer. Noen har plussgrader og fine forhold, andre ikke. Uansett hvordan jakta ser ut for deg er det i hvertfall sikkert at ulla blir din beste venn.

 

Varmer selv om det er vått

Ull transporterer bort fukt fra kroppen din slik at du slipper å føle deg klam, våt og kald. Ull klarer faktisk å absorbere over 20% av sin egen vekt før du kjenner deg våt. 

 

Temperaturregulerende

Ulla har den fantastiske egenskapen at den varmer når du er kald og føles kjølende når du er varm. Ullfibrene er helt supre til å isolere, og som nevnt over, når du blir våt vil den absorbere opp fukten slik at du ikke føler deg klam. Dessuten er ull et naturlig materiale som puster godt. Visste du at kroppen bruker mye energi på å varme opp områder på kroppen som ikke er tildekket? Husk ullsokker, hansker, lue/pannebånd og en hals. Vår Hunting Beanie er super å ha med i sekken. Den holder hodet varmt samtidig som du er synlig for andre jegere. Den finner du her.

 

Lukter ikke

Dette er kanskje det beste. Se for deg at du er på dag 5 på jaktturen og du har brukt dagene til å gå i fjellet. Kanskje har du svettet litt også. Da er det fint å vite at ulla ikke lukter svette. Bakteriene som får frem lukta i svetten trives ikke noe særlig i ulla. Henger du ullplaggene dine til lufting er de good to go igjen dagen etter. 

 

Brannsikkert

Greit å vite når du sitter rundt bålet på kveldene. Det skal ekstrem høy varme til for at ulla skal brenne, over 500 grader faktisk.