LAYERING

 

Hva menes med lag på lag og hvorfor kle seg lag på lag i ull

Å kle seg etter lag på lag-metoden betyr i all enkelthet at du skal kle deg i flere lag. En har gjerne 3 lag hvorav de ulike lagene har ulike funksjoner.

Så hvorfor skal en heller kle seg i ull lag på lag istedenfor å bruke et tykt lag? Jo – fordi når du kler det lag på lag danner det seg luft mellom lagene som igjen gir mye bedre isolasjon enn hvis du skulle tatt bare et lag.

Samtidig som du får suveren isolasjon vil også ullens temperaturregulerende egenskaper bidra til at du verken blir for varm eller for kald.

 

Aclima + layering = sant

 

Aclima har et tydelig system på hvordan kle seg lagvis på sine pakninger - Wool Layering System. Her skal det være enkelt for deg som forbruker å velge rett produkt – lag på lag. Under ser du de ulike pakningene basert på hvilket lag det er.

 

Lagene i Wool Layering System er: Wool Underwear, 1st Wool Layer, 2nd Wool layer og 3rd Wool Layer.

 

https://www.aclima.no/userfiles/image/ESKER.jpg

 

 

 

Wool Underwear

Innerst mot huden er ull helt perfekt, det holder på varmen selv om du blir våt og det tørker fort. Ull har også en bakteriehemmende effekt som gjør at lukt og bakterier ikke setter seg så lett i tøyet. Det er spesielt kjekt når man er på tur, med mindre muligheter for å skifte tøy ofte og vaske klær der man er.

1st Wool Layer

Innerst mot huden utenpå undertøy bør man ha noe som varmer godt, er mykt og som sitter tett på. Ull transporterer bort fukt fra kroppen, isolerer godt og regulerer temperaturen. Velg ull etter hvor aktiv du skal være – skal intensiteten være høy kan en fint velge tynnere ullbekledning enn om intensiteten er lavere.

 

 

2nd Wool Layer

Det midterste laget skal isolere og holde på varmen fra det innerste laget. Her kan en også variere tykkelse etter hvor kaldt det er og hvor aktiv en skal være. Skal du gå i fjellet er et tips å ha en ekstra ullgenser liggende i sekken som kan tas frem om nødvendig.

3rd Wool Layer

Det ytterste laget bør beskytte mot vær og vind. Det bør ha et ytterstoff som er slitesterkt og skal holde på varmen fra de andre lagene inne. Husk at det også skal være luft mellom lagene for best mulig effekt.