ReBorn

ReBorn er laget av resirkulert ull – født på ny

 

All ull som vi gjenbruker i ReBorn-materialene kommer fra avkapp i vår egen produksjon av ullundertøy. Det betyr at vi har like god kontroll på opprinnelsen til merinoullen i ReBorn, som vi har i vårt sortiment ellers. Det betyr også at ullfibrene er svært myke og fine, og at stoffkvaliteten blir eksepsjonelt jevn, fin og myk – sammenlignet med mange andre resirkulerte ullstoffer.

 

100% resirkulert ull fungerer dessverre ikke, vi må tilsette noe syntetfiber for at garnet skal bli sterkt nok til å veve og strikkes med. Derfor har Aclima valgt GRS-sertifisert polyamid og polyester som forsterker garn og stoffer – og dermed også forlenger levetiden til plagget.

 

Ullrestene er spunnet til nytt ullgarn uten å bli farget på nytt, noe som sparer kjemikalier og energi. Dette gir hvert produkt en unik farge basert på restene det er laget av.

 

Resultatet er et kraftig, lunt, mykt og komfortabelt ullstoff, som passer naturlig inn som en del av en «lag på lag»-bekledning når du skal ut på tur. Vi er virkelig stolte av å ha klart å resirkulere denne ulla og utvikle en kolleksjon som både har ullens fantastiske egenskaper og den slitesterke kvaliteten som friluftsentusiaster over hele verden forbinder med Aclima-produkter.