Anette Dahl gir deg sine beste tips til jakta

 

Vi har tatt en prat med jeger og frilufts-entusiast Anette Dahl. Hva gleder hun seg mest til med jakta, hvordan forbereder hun seg og hvilke tips kan hun gi til ferske jegere? Svaret finner under her, og ønsker du å se Anettes ull-favoritter er det bare å scrolle helt ned.

 

 

Hva er det viktigste å huske på før jakta starter?

Før jakta starter er det viktig at du har gjort alle de forberedelsene du kan for at du skal være en del av en bærekraftig og human jakt. Sørg for at våpenet er tilpasset deg, riktig innskutt og at ammunisjonen du bruker vil være effektiv til sitt formål. Sørg også for å være trygg på at den forvaltningen du er en del av er sunn for området du jakter i.

 

Hvordan forbereder man seg best?

Den beste måten å forberede seg på er trening. Skyt masse slik at du er trygg på egne ferdigheter, mål avstander slik at du kan ta gode avgjørelser og sørg for at du har en plan for skutt vilt. Det er viktig at ressursen vi henter blir tatt godt vare på, vær derfor sikker på at du har rent utstyr til slakt og at du har en egnet plass dyret kan henge til mørning. Tren også på å lese terrenget, det er fort gjort å la seg lure av fart og avstander i ulikt terreng.

 

Hvilke type utstyr/bekledning er essensielt å ha for en jeger?

Som jeger er målet å gå i ett med naturen. Vi ønsker å bevege oss lydløst samtidig som vi skal holde varmen og ha god bevegelighet. Når man jakter i norsk skog må vi forvente raske vær-skifter og ulendt terreng, derfor er det viktig med klær som puster når vi blir varme, holder oss varme når vi blir sittende stille, er romslige nok til å bevege seg fritt i og som er slitesterkt.

 

Hvilke plagg er alltid med på jakta?

Mitt jaktår er variert. Jeg er mest glad i jakt hvor jeg beveger meg en del og derfor er Aclima WoolNet ett av plaggene jeg bruker aller mest. For meg er jakt også friluftsliv, og på tur skal man kose seg. Holder jeg meg varm og tørr gjør det noe med hele opplevelsen og her er WoolNet som innerste lag en solid bidragsyter. Deretter er WarmWool trøye en storfavoritt, den bruker jeg for øvrig like mye på jobb og fritid som på jakt. Dette er for meg det ultimate plagg: det er passe tykt og varmt og har god passform. Det gjør den like bra innerste- som ytterste lag gjennom alle våre årstider. For å være lydløs bruker jeg Aclima WoolShell som ytterste lag, dette er mer slitesterkt og helt lydløst.

 

Hva ser du mest frem til, og hva er planene dine for jakta i høst?

Jeg har en Jamthund-tispe som heter Alia, hun er 6 år nå. Så lenge jeg har hatt henne så er elgjakta definitivt det jeg gleder meg mest til. I høst har jeg mange jaktplaner. Jeg skal jakte elg, hjort, rådyr, rev og skogsfugl her hjemme, men jeg skal også ut å reise. Da håper jeg å få se blant annet villsvin, antiloper og geit i kikkertsiktet.

 

Noen tips til ferske jegere?

Mitt beste tips til ferske jegere er å trene! Det er kanskje en klisje, men å være trygg med våpen, artsbestemmelse, skytebilder osv er virkelig med på å skape de gode opplevelsene. Er jaktdagen preget av usikkerhet forsvinner noe av gleden. Sørg derfor også for å ha klare begrensninger for deg selv slik at du kan ta gode og riktige avgjørelser. Og kos deg: ha på gode klær, ha med god mat og la mobilen ligge i sekken - SKITT JAKT!

 

 

KJØP ANETTES FAVORITTER