Eivind Johansen-Gårdsgutten som gjorde ull til gull


Eivind ble født på Krøderen i Norge i 1920. Hans mor døde da han var bare to år gammel og han vokste opp sammen med slektninger på en gård i nærheten. Familien var fattig, og Eivind måtte derfor slutte på skolen tidlig for å hjelpe til hjemme på gården. Da han var 15 år flyttet han til sin søster i den nærmeste byen, Drammen. Eivind hadde spart opp litt penger slik at han kunne gå på skole og få fagbrev, som var helt nødvendig hvis man ville starte sitt eget selskap på den tiden.


Startet selskap som 19-åring
I 1939 førte tilfeldigheter til at han fikk muligheten til å kjøpe en trykkpresse og en symaskin.Utstyret gjorde det mulig for Eivind å starte et selskap bare 19 år gammel, og han begynte å lage ullsåler. Siden han vokste opp på en gård, var det enkelt å skaffe ull gjennom gamle kjente. Andre verdenskrig kom til Norge året etter at Eivind startet selskapet sitt, og med krigen kom harde tider. Etter krigen var det mangel på det meste, og alle som hadde produksjonsutstyr fikk en gyllen mulighet til å bygge seg en ny og bedre fremtid.

 

 

Bygget moderne ullfabrikk
Til tross for at han ikke hadde noe utdanning innenfor tekstil, kjøpte Eivind sin første strikkemaskin i 1945 og ansatte sine første medarbeidere. Etter noen år ansatte han Elsa, som snart skulle bli hans kone. Sammen bygget de en moderne fabrikk og etablerte butikker som tilbød varme klær til folk i nærområdet. De fikk to barn, Tone og Jan Eivind Johansen. Jan er nå eier av selskapet og han tok den utdanningen innen tekstil som hans far aldri fikk.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.