Merinoull er hudens beste venn

Merinoullens selvregulerende evner hva gjelder temperatur og fuktighet bidrar til å skape et sunt «inneklima» for huden din. Egenskapene har dokumentert lindrende effekt for personer plaget med eksem og annen problemhud.

 

Lightwool - lettere og mykere blir det ikke
Blant Aclimas mange hudvennlige merinoullprodukter finnes de i vår produktserie LightWool. Her kan du velge mellom 32 unike og ulike plagg, alle strikket i 17, 5 mikrongarn. Felles for alle er den nesten uvirkelige lettheten, stoffet veier kun 140g per m2 og gir nytt innhold til begrepet «myk». Test et Lightwool-produkt selv og du forstår hva vi mener.


Viktig forskning
Toneangivende forskningsmiljøer i Australia og USA har nylig testet merinoullens fantastiske egenskaper, og har blant annet forsket på ullens potensielt helsebringende effekter på hudlidelser og da spesielt lidelser hos barn. Blant studiene finnes den ledet av professor Joe Fowler ved «Division Of Dermatology», University Of Louisville, Kentucky i USA.  Et av studiens hovedfunn var at bruk av klær av merinoull sammenlignet med standardklær ga tydelige forbedringer i alvorlighetsgraden av atopisk eksem så vel som livskvalitet hos atopisk dermatittpasienter. I det velrenommerte medisinske tidsskriftet «Dermatitis» konkluderer professor Fowler som følger:


«Denne studien samt tilsvarende studier gjort av professor John Su og Dr Lynda Spelman ved forskningsinstitutt i henholdsvis Melbourne og Brisbane, viser at klær av merinoull av fin diameter ser ut til å ha reell terapeutisk effekt for pasienter med mild til moderat atopisk dermatitt».


Professor Su` s Melbourne-studie ble publisert i British Journal of Dermatology, og utfordrer den i senere tids om-seg-bredte misforståelsen at all ull skal unngås av barn med eksem. Eller for å si det med professor Su` s egne ord:


«Vår grunnleggende hypotese var at å bruke et basissjikt av superfin Merinoull i lengre perioder kan øke effektiv behandling av atopisk dermatitt (AD). I så måte leverte studien til fulle. Vi konkluderte med at historiske statligmedisinske retningslinjer på området burde modifiseres - til å inkludere anbefalinger om bruk av superfin Merinoull som anbefalt klesvalg i barndommen.»


Aclimas Lightwool-produkter ble også testet som en del av forskningen, tilbakemeldingen var overveldende positiv, og fikk blant annet skryt for at produktene traff fiberkriteriene på alle punkter.


Hjemlige fagmiljøer støtter funnene
Hos Aclimas arbeidende styremedlem Rita Johansen, gis det klokkeklar faglig tilslutning til forskningsresultatene.


«Merinoullens positive påvirkning på kropp og hud er udiskutabel. I motsetning til syntetisk materiale, som litt enkelt forklart sperrer inne varmen vi produserer når vi går tur, har merinoull helt motsatt effekt. Det å ikle seg plagg produsert av merinoull er litt som å ta på seg sitt eget klimaanlegg: merinoullen absorberer og slipper ut vanndampen vi produserer mens vi er i aktivitet fortløpende, prosessen aktiveres nesten før du begynner å svette. På svært effektivt vis suger ullfibrene opp svettedråpene og transporterer dem til det ytterste laget av plagget, holder deg tørr med en effektivitet syntetiske plagg ikke er i nærheten av å kunne konkurrere med».


Med sin utdanning som kirurgisk sykepleier, støtter Rita sine internasjonale medisinkollegaers observasjoner fullt ut. «Funnene gir god mening, og bekrefter bransjens egne erfaringer på området. Spesielt gledelig er det at vi nå får forskning som tydelig dokumenter at merinoprodukter har potensiale til å utgjøre en reell forskjell for barn med hudlidelser. Stort viktigere enn det, velvære og sunn hudhelse hos våre minste, blir det ikke».

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.