Grunnlegger, Eivind Johansen


Født på Krøderen, Norge 1920. Hans mor døde når han var bare to år gammel og han vokste opp sammen med slektninger på en gård i nærheten. Han vokste opp i en fattig familie og måtte slutte på skolen tidlig for å hjelpe til hjemme på gården. Da han var 15 år flyttet han til sin søster i den nærmeste byen, Drammen. Eivind hadde spart opp litt penger slik at han kunne gå på skole og få fagbrev, det var helt nødvendig hvis man ville starte sitt eget selskap på den tiden.

 

 

I1939 førte tilfeldigheter til at han fikk muligheten til å kjøpe en trykkpresse og en symaskin, hvilket førte til at han startet et selskap bare 19 år gammel. Siden han vokste opp på en gård var det enkelt å skaffe ull gjennom gamle kjente og han begynte å lage ullsåler. 

 

Andre verdenskrig kom til Norge året etter at Eivind startet selskapet sitt og med krigen kom harde tider. Etter krigen var det mangel på det meste og alle som hadde produksjonsutstyr fikk en gyllen mulighet til å bygge seg en ny og bedre fremtid. Uten noen skole innenfor tekstil kjøpte han sin første strikkemaskin i 1945 og fikk sine første ansatte.

 

Etter noen år ansatte han Elsa som snart skulle bli hans kone. Sammen bygde de en moderne fabrikk og etablerte butikker som tilbød varme klær til folk i nærområdet. De fikk to barn, Tone og Jan Eivind Johansen. Jan er nå eier av selskapet og han tok den utdanningen innen tekstil som hans far aldri fikk.
 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.